Tilbage til forsiden

 

Velkommen til Stubberupgård

Stubberupgård ligger i landlige omgivelser, dog kun 5 km fra Borup, hvor der findes flere indkøbsmuligheder, bibliotek mv. Der går telebus lige til døren. Fra Borup går der tog mod Roskilde og mod Ringsted.

Stubberupgård har plads til 42 beboere. I hovedbygningen bor der 19 personer, hvoraf de 14 bor på 1. sal og de 5 i stue­etagen. Der er dagligstue og havestue i stueplan og produktions­køkken, fælles spise­stue og vaskeri i kælderplan.

I ”Boligen” bor der 14 personer, alle med værelser på 1. sal. Der er dagligstue i stueplan. Boligen har egen terrasse.

”Annekset” har plads til 10 beboere, hvoraf 2 har værelse på 1. sal og 8 i stueetagen. Der er dagligstue, som giver beboerne mulighed for fællesspisning på 1. sal, samt dagligstue og køkken i stueetagen. Annekset har egen terrasse og have.

 

Værelserne på Stubberupgård varierer i størrelse fra ca. 13 m² til 18-19 m², og de er meget forskelligt indrettet. I alle boenheder er der fælles badefaciliteter og toiletter på gangene. Der er trapper i husene, og Stubberupgård er derfor ikke handicapegnet.

Fælles­lokalerne er i alle boenheder store og åbne.

De udendørs arealer er smukke og grønne med frugttræer, køkkenhave, branddam, drivhuse, fårehus og fiskedam.

 

Se Stubberupgårds velkomstfolder

 

Fritiden på Stubberupgård

På Stubberupgård tager vi udgangspunkt i beboernes ønsker og behov. Nogle aktivi­teter er i fast ugentligt forløb, andre er mere spontane eller sæsonprægede. Der er både indendørs og udendørs tilbud, som fx dyrehold (vi holder får), male-/kreativt værksted, motion, spil og lege, fester og bankospil.

 

Som du kan se nedenfor, har du desuden mulighed for at besøge Stubberupgårds Café og deltage i ferier, ture og arrangementer ud af huset.

 

På Stubberupgård bliver der løbende informeret om udbuddet af aktiviteter via opslag på tavlen foran caféen.

 

 

Arrangementer

 

Beboere og personale på Stubberupgård afholder i fællesskab større og mindre arran­ge­menter i løbet af året, fx månedlige kroballer, høstfest, løvfaldstur, adventshygge, fastelavns­fest, jule- og nytårsfest, restaurantbesøg, Sct. Hans fest, grillaftener, fisketure, shopping­ture, besøg på Roskilde Dyrskue og julebowling.

 

Caféen

 

Café ”Kik Ind” er et tilbud for alle beboere og deres pårørende. ”Kik Ind” har åbent alle hverdage fra 14 – 17 og igen fra 19.30 – 21. Her mødes man over en kop kaffe, en sodavand og diverse spil og lege. Der er fast fredagshygge med hjemmebag fredag eftermiddag.

 

Første mandag i måneden er der banko.

 

 

Motion

 

Stubberupgårds naturskønne omgivelser indbyder til frisk luft og motion. Der er også gode muligheder for indendørs gymnastik og motion. Du kan fx vælge at deltage i gå-/løbe-/cykelture, havebadminton, petanque, minifodbold, bordtennis, gymnastik (fast program hver uge). Desuden har vi motions­rum og wii–spil.

 

 

Maleværksted/kreativt værksted

 

Stubberupgård har fast én gang om ugen tilbud om kreativ aktivitet. Det kan være maling og tegning, læderværksted, decoupage, blomsterbinding, stoftryk, syning eller årstidsbestemte aktiviteter som fx juleværksted eller fremstilling af påskepynt.

 

 

Ferier

 

En gang om året (i november) bliver hver enkelt beboer spurgt om deres ønske for ferie i det kommende år. Ud fra disse ønsker bliver der arrangeret gruppeferier, som kan være kroophold, sommerhusferie, storbyferie, charterrejse eller en form for aktiv ferie. Grupperne består af 4 - 7 beboere og 2 medarbejdere.

 

 

Job på Stubberupgård

 

På Stubberupgård hedder den afdeling, som sørger for beboerjobs, "Beskæftigelsen".

 

”Beskæftigelsen” tager udgangspunkt i den enkelte beboers behov ud fra den arbejds­profil, der bliver udarbejdet på alle beboermedarbejdere. Når du som beboer ønsker et job, udarbejder vi en kontrakt i samarbejde med dig og din kontaktperson. I kon­trakten giver du udtryk for dine arbejdsønsker, og i fællesskab bliver der så sat nogle mål for arbejdsopgaver og arbejdstid mm.

 

Arbejdsopgaverne er meget alsidige og er både indendørs og udendørs opgaver. De indendørs opgaver kan fx være rengøring og køkken/madlavningsopgaver i sam­arbejde med personale, arbejde som caféassistent samt maleropgaver og viceværts­opgaver i samarbejde med Stubbe­rupgårds håndværkere.

 

De udendørs opgaver om vinteren er fx:

 

·         Holde gangarealer sne-/isfri

·         Brænde: hente i skoven, flække, stable, sælge, evt. levere i nærområdet.

·         Passe får

·         Afbrænde affaldstræ, haveaffald mv.

·         Vinterbeskære træer

De udendørs opgaver om sommeren er fx:

·         Passe drivhuse og nyttehave

·         Holde græsarealerne vha. havetraktor, græsslåmaskine og græstrimmer

·         Luge bede

·         Passe guldfiskedammen.

·         Servicere maskiner mv.

 

Desuden er der hele året følgende opgaver:

 

·         Hente varer til caféen

·         Håndtere storskrald

·         Sætte møbler i stand

·         Sætte festtelte op og tage dem ned samt stille borde, stole frem (og tilbage) til vores faste festdage, 2 – 3 dage om året

·         Stille stole/borde frem og rydde op efter indendørs arrangementer.

·         Vedligeholde havemøbler

·         I øvrigt give al den assistance, vi kan, til dem, der har behov!

 

Stubberupgård set fra luften:

Stubberrupgård fra luften