Tilbage til forsiden

 

Velkommen til Holme

Bostedet Holme har 21 boliger og ligger i smukke, landlige omgivelser i landsbyen Sengeløse ved Tåstrup.

I Holmes stuer er der højt til loftet med stuk; i den ene stue er der pejs. Der er et stort fælles køkken i kælderen, hvor beboerne laver mad sammen med medarbejderne; på 2. sal er der et mindre køkken, der benyttes af de beboere, der selv ønsker at lave deres mad.

Se holmes velkomstfolder

Boligerne

Boligerne på Holme er fordelt på tre etager. Værelserne har forskellige størrelser, fra 9 m² til 32 m². Køkken, bade­værelser og toiletter er fælles for beboerne.

Smukke grønne omgivelser og en parklignende have danner rammen om mange timer i det fri - både med hygge, afslapning og arbejde.

På Holme har vi et lille drivhus og nogle højbede, hvor beboere og personale dyrker grøntsager. Desuden er der en stor græsplæne, som vi samarbejder om at få slået sommeren igennem.

Fritiden på Holme

På Holme er der dagligt mulighed for at deltage i en kort gåtur, og to gange ugentligt går vi en længere tur.

Desuden arrangerer vi lejlighedsvis foredrag med oplægsholdere udefra eller fra bostedet. Der er også af og til oplæsningsaftener, hvor fx en beboer læser op af egne digte/noveller.

Der er mulighed for at gå til fitness i det lokale fitness-center sammen med en med­arbejder, og en gang om ugen stiller Holme bil og medarbejder til rådighed til en tur i svømme­hallen.

Du har desuden mulighed for at få hjælp til at komme i gang med at bruge computer. 

Præsten og organisten fra Sengeløse Kirke kommer en gang om måneden på Holme og holder en andagt. Du kan også deltage i arrangementer i lokalsamfundet. Sengeløse Kirke og menighedsråd er således vært ved studiegrupper og kirke­kaffe efter guds­tjenesten, og Lokalforeningen inviterer til foredrag mv.

Job på Holme

På Holme er der rig mulighed for at deltage i det arbejde, der foregår i hus og have, og personalet vil meget gerne støtte beboerne i at søge arbejde uden for bostedet, fx beskyttet værksted - det kan være lokalt eller i Københavns Kommune.

 

På Holme er der desuden en lille beboerdrevet kiosk.

 

I nærheden

I Sengeløse er der bibliotek, DagligBrugs mm. og der er busforbindelse lige fra døren til Høje Tåstrup Station.